Google maakt uitrol May 2022 Core Update bekend

Het was alweer even geleden dat Google een core update uitrolde. En op woensdag 25 mei was er dan de aankondiging van de May 2022 Core Update. Zoals gebruikelijk krijgt de update de naam van de maand en het jaar mee, in combinatie met ‘core update’. Lekker saai, maar ook wel zo makkelijk en duidelijk.

Update rolt per direct uit

De zoekmachinegigant kondigde niet alleen de update aan, deze wordt ook per direct uitgerold. Ook dat is inmiddels goed gebruik bij de core algoritme-updates van Google. Omdat dergelijke updates fors zijn, duurt het enige tijd voor ze volledig uitgerold zijn. Volgens Google gaat het 1 tot 2 weken duren voor de May 2022 Core Update volledig uitgerold is. Zodra dat het geval is, zal Google dat via het Twitteraccount @googlesearchc of @searchliaison ongetwijfeld ook weer bekendgemaakt worden.

Details? Welke details?

Wil je de details weten over de May 2022 Core Updates? Die zijn er niet. Zoals altijd geeft Google een standaard verhaaltje over het verbeteren van de zoekresultaten en “geen specifieke sites” waar dit op gericht is. Dat gold ook voor de voorgaande update in november 2021, die van juli en de June 2021 Core Update.

Voor zover je van details kunt spreken, vind je ze in het blog van Google over de May 2022 Core Update.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.