July 2021 Core Update wordt uitgerold

Terwijl de June 2021 Core Update net een week of 2 compleet is uitgerold, maakt Google bekend dat de July 2021 Core Update wordt uitgerold. Met deze update kan een eventueel effect van de vorige update worden teruggedraaid. Dus heb je positiedalingen of juist stijgingen ervaren, dan zou dat na deze update weer kunnen veranderen.

July 2021 Core Update: geen verrassing

Toen de core update van juni werd aangekondigd, meldde Google dat deze zou worden opgevolgd door de July 2021 Core Update. De update die ze wilden uitrollen was nog niet helemaal klaar, maar ze wilden wel vast de eerste verbeteringen doorvoeren, waardoor ze de update in tweeën hakten:

En dat tweede deel in de vorm van de July 2021 Core Update wordt direct op 1 juli uitgerold:

Wat weten we?

Zoals altijd geeft Google verder geen details prijs over de inhoud van de update. Ze verwijzen standaard naar hun blog uit 2019 met informatie over de core updates en dat is het. Het effect van deze updates is over het algemeen niet schokkend, soms merk je er zelfs helemaal niks van. De meest ingrijpende updates zijn de niet-aangekondigde updates, waarvan de zoekmachinegigant soms ook ontkent dat ze een grote update hebben uitgerold.

Heb jij weleens echt effect gemerkt van een van de aangekondigde core updates? 

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.