December 2022 Helpful Content Update rolt uit

De feestdagen zijn begonnen: Google rolt als onbedoeld sinterklaascadeautje de December 2022 Helpful Content Update uit. Zoals we gewend zijn werd dit bekendgemaakt op Twitter, is de uitrol inmiddels begonnen en gaat het zo’n twee weken duren tot de update helemaal is uitgerold. Dit keer is er wel meer nieuws over deze specifieke Helpful Content Update.

Helpful Content Update gaat internationaal

Uit de tweet van Search Liaison kunnen we al opmaken dat de Helpful Content Update nu voor alle talen uitgerold wordt. Wie zich bij de eerste aankondiging van de Helpful Content Update in augustus 2022 zorgen maakte om het effect op zijn of haar website(s), gaat nu ervaren of dat terecht is. Als die website in een andere taal dan Engels is natuurlijk.

Geen Helpful Content System, maar December 2022 Helpful Content Update

Het is duidelijk: dit is een update, geen rankingsysteem. En in lijn met de core updates krijgt deze update een maand en jaar mee. De link in de tweet verwijst naar de pagina over de Helpful content system, verder worden er geen details gegeven.

Volgt er een core update?

Nadat de core update in augustus was uitgerold, volgde er een core update, die als een katalysator leek te werken op de Helpful Content Update van augustus. Omdat er meerdere core updates per jaar plaatsvinden, zou je kunnen verwachten dat er ook nu een core update volgt op de Helpful Content Update. Dat blijft natuurlijk speculatie, voor nu is het afwachten hoe de December 2022 Helpful Content Update gaat uitpakken.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *