Google introduceert SpamBrain bij Linkspam-update december 2022

Op 14 december is Google begonnen met het uitrollen van de December 2022 Link Spam update, waarin SpamBrain een centrale rol speelt. Hoewel SpamBrain al enkele jaren bestaat, is het voor het eerst dat Google dit machine-learningonderdeel zegt in te zetten bij een linkspamupdate.

December 2022 Link Spam update

Google kondigde de December 2022 Link Spam update dit keer niet aan via @SearchLiaison op Twitter, maar via hun @googlesearchc account.

Aankondigingen van updates van de zijde van Google kennen we inmiddels in drie categorieën:

  1. Core updates
  2. Review updates
  3. Spam updates

In alle gevallen geeft Google een eenvoudige naam mee, met de maand, het jaar en daarna de soort/categorie van de update. En zoals vaker is de verwachting dat het ongeveer twee weken duurt voor de update volledig is uitgerold.

SpamBrain voor links

Google geeft aan in deze update SpamBrain te benutten om de impact van onnatuurlijke links te “neutraliseren”. Het woord neutraliseren geeft al aan dat ze voortborduren op Penguin 4.0, waarbij slechte links worden genegeerd in plaats van bestraft. SpamBrain is in 2018 door Google geïntroduceerd en zorgde er volgens de zoekmachinegigant in 2021 dat ze 200 keer effectiever waren in spam opsporen dan toen ze daarmee zo’n 20 jaar eerder mee startten.

Nu is SpamBrain dus niet per se opgezet voor het opsporen van slechte links, maar wordt het daar nu dus wel voor ingezet.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *