Google verwijdert Instant Search functie

Google Instant Search VerwijderdGoogle heeft vorige week plotseling de Instant Search functie verwijderd.

Google Instant Search zorgde ervoor dat je al resultaten te zien kreeg terwijl je je zoekopdracht nog aan het typen was.

Na meer dan zeven jaar heeft Google besloten om deze functie permanent te verwijderen.

De Google Instant Search functie werd in 2010 met veel bombarie ingevoerd. Marissa Mayer (destijds hoofd van het Google Search-team) noemde het een fundamentele shift in search en was er van overtuigd dat de functie de mensheid 3,5 miljard seconden per dag zou besparen.

Alleen is er een hoop veranderd de afgelopen 7 jaar. De grootste verandering is de explosieve toename van zoekopdrachten via mobiele apparaten. En dat is volgens Google de reden om de functie te verwijderen.

Hieronder de verklaring die een woordvoerder van Google gaf aan searchengineland.com:

“We launched Google Instant back in 2010 with the goal to provide users with the information they need as quickly as possible, even as they typed their searches on desktop devices. Since then, many more of our searches happen on mobile, with very different input and interaction and screen constraints. With this in mind, we have decided to remove Google Instant, so we can focus on ways to make Search even faster and more fluid on all devices.”

Persoonlijk begrijp ik niet zo goed wat dit er mee te maken heeft omdat de Google Instant Search functie nooit deel heeft uitgemaakt van de mobiele interface. Die was enkel beschikbaar op Desktop. Dus voor de mobiele gebruikers deed het er sowieso niet toe.

Ik vermoed eigenlijk dat het technisch bekeken handiger was de functie helemaal te verwijderen. Bijvoorbeeld zodat sommige lappen code door Desktop en Mobiel gedeeld kunnen worden. Dan heb je een hoop minder onderhoudswerk. Dat zou een betere verklaring zijn volgens mij.

Maar goed, bovenstaand citaat is de officiële verklaring van Google dus je zult het er mee moeten doen. Ik zal Google Instant Search in elk geval niet missen, want ik vond het een stront irritante functie. Vond jij het wél een handige functie? Deel gerust je mening via het reactieformulier onderaan deze pagina. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die de functie wel graag gebruikten.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Eén reactie

  1. Ik ben het met je eens Kim, het was een irritante functie. Als je dan al eens iets zag dat je interessant vond, was het weg als je door typte. Wat ik al snel doe, omdat ik aardig snel kan tikken op een toetsenbord. En letters of woorden weghalen werkte dan niet. Ik ben er dus niet rouwig om dat de Instant Search-functie verdwenen is.

Reacties zijn gesloten.