Verbeterde rapportage Core Web Vitals in Search Console

Wil je jouw scores op de Core Web Vitals verbeteren, dan wil je natuurlijk ook graag weten wat er verbeterd kan worden. Daarvoor duik je natuurlijk in Google Search Console. En hoewel de Core Web Vitals nog niet zo gek veel impact hebben op rankings, loont het wel om die te verbeteren. Al is het maar voor je bezoekers. En dat kan nu nog beter dankzij verbeteringen in het onderdeel Site-vitaliteit in Search Console.

Meer informatie in Site-vitaliteit

In het onderdeel Site-vitaliteit in Google Search Console vond je al informatie over de scores op de Core Web Vitals, daar zijn nu meer details bij gekomen:

  1. Data op URL-niveau bij voorbeeld-URL’s;
  2. Tekstuele wijzigingen in de rapportage om meer duidelijkheid te verschaffen.

En dat werd natuurlijk weer op Twitter bekendgemaakt:

https://twitter.com/googlesearchc/status/1561727623734169600?s=20&t=kaZY_ILxsOdhbECO-MyV4Q

In de tweet wordt verwezen naar de pagina over Site-vitaliteit, waar niet specifiek wordt vermeld wat er in de rapportage veranderd is.

Core Web Vitals bij kleine websites

Kleine websites zullen weinig merken van slechte prestaties op de Core Web Vitals. Omdat 75% van de bezoekers een slechte score moet ervaren bij het bezoek aan een webpagina, is er bij enkele bezoekers per maand aan een webpagina geen score te berekenen. De Core Web Vitals worden gebaseerd op ervaringen van gebruikers zelf, dus heb je daar voldoende gegevens, en dus voldoende bezoekers voor nodig om een betrouwbare score te berekenen.

Daarnaast wordt die score gemeten in Chrome, dus bezoekers via andere browsers zoals Safari, Edge en Firefox tellen ook niet mee voor de scores.

Duik zelf in de data om het te ervaren

Zoals eigenlijk altijd bij veranderingen in tools als Google Search Console is het gewoon een kwestie van zelf ervaren. Duik in de data, kijk wat je daar vindt en bekijk of het bruikbaar is. En zoals ook al aangegeven: je doet het niet eens (alleen) voor Google, maar vooral voor je bezoeker.

 

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.