Google over paginasnelheid: Meet de tijd tot de bezoeker je pagina kan gebruiken

Google paginasnelheidJohn Mueller van Google liet laatst via Twitter weten dat je bij het meten van je paginasnelheid vooral moet kijken naar de moment dat je bezoeker kan beginnen met het gebruiken van je pagina.

Eigenlijk best logisch ook want mensen worden natuurlijk vooral ongeduldig van het kijken naar een wit scherm.

Vanaf er iets te zien is en je kunt gaan navigeren is de kans dat je weer wegklikt meteen een stuk kleiner.

Hier is de Tweet in kwestie:

Ik ben dus zeker niet de enige die van mening is dat tools gelimiteerd zijn en dat de gebruikerservaring doorslaggevend zou moeten zijn bij het meten. Ik schreef er in oktober 2017 nog een uitgebreid artikel over met de titel: Waarom de Google PageSpeed Insights score van je site onbelangrijk is

Hersenen gaan voor tools

Zoals ik in oktober 2017 reeds schreef. Google PageSpeed Insights (of eendere welke andere tool) is geen alleswetende god wiens woord je naar de letter moet volgen. Het is enkel een tool en het is de bedoeling dat jij die tool gebruikt en niet andersom.

Blijf dus ten alle tijde je hersenen gebruiken want blind op de informatie van tools afgaan is nooit een goed plan. Dat geldt voor elke tool die je maar kan bedenken en ook in bijna elk vakgebied.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.