Google bevestigt Algoritme Updates in December 2017

Naamloze Google Update December 2017Google heeft intussen via searchengineland.com bevestigd dat er vorige week inderdaad meerdere updates hebben plaatsgevonden.

Een woordvoerder van Google liet aan searchengineland.com weten dat ze verschillende kleine verbeteringen hebben aangebracht in die periode.

Deze verbeteringen, die Barry Schwartz de Maccabees update noemt lijken vooral gericht te zijn op websites die gebruik maken van zogenaamde doorway-pagina’s. Verder lijkt het er op dat deze wijzigingen ook impact hebben gehad op sites die eerder dit jaar al in aanraking kwamen met Google Fred.

Barry Schwartz heeft een honderdtal sites die geraakt zijn door zijn Maccabees update onderzocht en zijn bevindingen gepubliceerd op seroundtable.com. Mijn mening houd ik liever nog even voor me, ik neem liever wat meer tijd om dingen te onderzoeken voor ik die uit.

Update 21 December 2017:

Danny Sullivan van Google heeft intussen ook gereageerd op de artikels die  geschreven zijn over de zogenaamde Google Maccabees Update. Hij benadrukt dat het om meerdere kleine updates gaat, niet om één grote update zoals op verschillende plaatsen te lezen was.

Hier zijn zijn Tweets:

Het lijkt er dus sterk op dat ik niet de enige was die zo zijn twijfels heeft over de recente verslaggeving betreffende die zogenaamde Maccabees update. Alleen had ik niet verwacht dat het kleinere updates zouden zijn omdat er zulke heftige fluctuaties te zien zijn in de Google Algoritme Trackers.

Opvallend is het feit dat in het volgende artikel van Barry Schwartz over deze updates, het woord Maccabees ineens uit de titel verdwenen is. Het staat wel op de pagina zelf maar nu in combinatie met het woord “Nicknamed”.

En ook de onderste Tweet van Danny Sullivan ingesloten op deze pagina ontbreekt om één of andere reden in Barry’s nieuwe artikel.

Dit was het voorlopig. Ik publiceer later nog bijkomende informatie over het onderwerp als dat van toepassing is.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Eén reactie

  1. Kortom deze trucjes worden vanaf nu meer aan gepakt?
    Maar wat gaat Google met deze praktijken doen?
    Lijkt me een goede zaak uiteindelijk heeft de bezoeker er ook niets aan.

Reacties zijn gesloten.