Onbevestigde Google Update: Penguin 4 tweak of PBN killer update?

Heeft Google Penguin 4 getweaked om PBNs en Linknetwerken aan te pakken? Het lijkt er sterk op want in de blackhat forums klagen veel mensen over dalende positioneringen en hebben sommige deze update al gelabeld als een PBN killer update.

Penguin 4 tweak of PBN killer updateDe meeste whitehat SEO’ers hoor ik niet klagen dus het zou best wel eens kunnen dat Google Penguin 4.0 getweaked heeft of een andere link gerelateerde aanpassing heeft doorgevoerd.

Eén ding is zeker, sinds 1 Februari wijzen bijna alle trackingtools (AlgorooMozCast enz..) op een serieuze Google Update.

Er is dus sowieso iets aan de hand, maar Google wilt weer eens geen commentaar geven zoals we intussen wel van ze gewend zijn. Zeker als het gaat om dingen die te maken hebben met Blackhat technieken houden ze de lippen stijf op elkaar.

Update 8 februari 2017: Link-gerelateerde Google Update heeft mogelijk te maken met recent aangevraagd patent

Gisterenavond zag ik iets interessants voorbijkomen. Bill Slawski van SEO by the Sea (een oude rot in het vak) tweette over een patent dat Google recentelijk heeft aangevraagd.

Hij vermoed dat deze update daar wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben aangezien het hier gaat om een pagerank-achtig algoritme.

Hij heeft zelfs een leuke naam voor de update: “The Groundhog update”. Het valt nog af te wachten of anderen dit ook zo gaan overnemen zodat het echt een ding wordt.

Het artikel is zeker de moeite van het lezen waard. Erg interessant! Blijft wel pure speculatie allemaal. Maar één ding is wel zeker, ze zijn weer lekker bezig bij Google.

Heb jij er iets van gemerkt de laatste dagen? Reageer gerust via het reactieformulier. Ik hoor graag meer over jouw ervaringen. Alle informatie is welkom!

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.