Nieuw design voor de mobiele zoekresultaten in Google

Nieuw design voor de mobiele zoekresultaten in Google.Sinds deze week heeft Google een nieuw design voor de mobiele zoekresultaten. Google was al een tijdje deze nieuwe vormgeving aan het testen, vooral het verplaatsen van de URL naar boven de titel.

Merken komen nu veel beter tot hun recht in de mobiele zoekresultaten door het weergeven van de favicon. Volgens Google zou het gebruikers moeten helpen om sneller de zoekresultaten te scannen. SEO’ers en webmasters kunnen volgende handleiding volgen voor het instellen van de favicon: https://support.google.com/webmasters/answer/9290858

Niet enkel de organische zoekresultaten kregen een facelift, ook de advertenties op mobiel. Deze lijken nu vooral minder op te vallen doordat het woord “advertentie” nu in het zwart komt staan. De test voor deze nieuwe weergave was al eerder opgevallen. We zijn alvast benieuwd welk effect dit zal hebben op de organische CTR.

Wat verwacht jij van deze wijzigingen? Welk effect heeft het naar jouw idee op PPC-klikken versus organische klikken?
The following two tabs change content below.

Mathias Noyez

SEO specialist bij WiSEO
Als technische SEO specialist staat Mathias dagelijks in voor de uitvoering van audits en migraties voor de e-commerce en corporate klanten van het Belgische SEO-agency WiSEO. Daarnaast is hij ook beheerder & oprichter van de grootste Nederlandstalige SEO community op Facebook, SEO Benelux. In deze groep kunnen Belgische en Nederlandse SEO’ers met elkaar discussiëren over technische SEO vraagstukken, algoritme updates, content, linkbuilding of gewoon eigenlijk alles die met white hat SEO te maken heeft.