Google Ads duidelijker gemarkeerd in de zoekresultaten

Het is weer duidelijker wat een tekstadvertentie is in de Google zoekresultaten. Google heeft het blokje waarin ‘Adv.’ stond gewijzigd. Nu is het nog steeds een weinig opvallend blokje, maar staat er voluit ‘Advertentie’ in. Het lijkt een behoorlijke koerswijziging voor de zoekmachinegigant, die vooral leek te willen verbergen wat de betaalde zoekresultaten waren.

Er is in de afgelopen jaren veel veranderd aan de advertenties in Google. Eerst waren de (toen nog) AdWords te herkennen aan een blok met een gele achtergrond, later werd dat een grijze achtergrond.

Gaandeweg kwam er enkel een gekleurd blokje met ‘Adv.’ voor, dat van redelijk opvallend geel/oranje naar groen ging en uiteindelijk een soort ghost button werd, met enkel dunne groene letters met een lijntje eromheen. Google leek steeds meer te willen verhullen wat de betaalde zoekresultaten waren.

Tot nu. Want ineens staat er in het blokje het volledige woord ‘Advertentie’, alsof ze transparanter willen zijn. Want dat ‘Adv.’ leek er wel heel erg op dat het moest verhullen wat de betaalde zoekresultaten waren.

Een korte (recente) geschiedenis van de layout:

Het geel-oranje blokje met ‘Adv’; nog redelijk opvallend
Een groen blokje met ‘Adv.’
De versie met de minst opvallende markering
De nieuwe versie in mei 2019, met ‘Advertentie’ in het blokje

De vraag is zoals altijd: is het een test, of is dit blijvend? En blijvend is natuurlijk ook relatief, omdat bij Google vrijwel niks blijvend is, er wijzigt altijd wel iets, zoals we uit dit verhaal ook al kunnen opmaken. Blijven we dit voorlopig zien bij de betaalde zoekresultaten?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)