Google verrijkt zoekresultatenpagina’s met iconen

De zoekresultatenpagina’s van Google zijn door de jaren heen regelmatig veranderd. Er zijn onderdelen toegevoegd en ook weer verwijderd. De manier waarop Google Ads/AdWords werden weergegeven wordt regelmatig veranderd. En nu heeft Google weer iets toegevoegd: iconen onder de zoekbalk nadat je jouw zoekopdracht hebt ingevoerd.

 

Waar voorheen de verschillende verticalen in tekst werden weergegeven, zijn die nu voorzien van iconen. De verticalen zijn verschillende specifieke categorieën van zoekresultaten, zoals afbeeldingen, Google Maps, video’s en meer:

Sinds juni 2019 plaatst Google iconen onder de zoekbalk bij de categorieën. De verticalen zoals afbeeldingen, Maps en boeken worden zo visueel ondersteund.

Zoals alle wijzigingen in Google, is het afwachten of het blijvend is of dat het weer verdwijnt. Per slot van rekening verdwenen ook de auteursfoto’s in 2014 uit de zoekresultaten en was de langere meta-omschrijving in de zoekresultaten ook van korte duur.

Wat vind jij van deze wijziging en verwacht jij dat dit een blijvertje is?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)