Google rolt de September 2019 Core Update uit

Sinds Google besloot om grote (core) updates in het algoritme van tevoren aan te kondigen, zijn er opvallend veel core updates aangekondigd. Op 24 september 2019 was het weer raak: via het Twitteraccount @searchliaison kondigde Google de September 2019 Core Update aan. En eigenlijk heb je vrij weinig aan zo’n aankondiging, zullen we je eerlijk zeggen.

 

De zoekmachinegigant bevestigde eigenlijk nooit de algoritme-updates die ze uitrolde, laat staan dat deze werden aangekondigd. Na de intrede van Danny Sullivan bij Google is er wat veranderd, langzaamaan kwam er meer communicatie richting webmasters en SEO’s, met als belangrijkste verandering de bekendmaking van de grote algoritme-updates (Core Updates).

Sinds maart 2019 heeft Google 1 update achteraf bevestigd en zelf een naam gegeven (de March 2019 Core Update) en 2 updates aangekondigd: de June 2019 Core Update en nu dus de September 2019 Core Update. Deze laatste werd erg kort voor de uitrol aangekondigd:

Dit soort aankondigingen leidt natuurlijk tot vragen en discussie. Want wat moet je nu doen, wanneer merk je iets van die update en vooral: wat staat je te doen wanneer de update een negatief effect heeft voor jouw website(s)?

Eigenlijk is het antwoord even simpel als onbevredigend: je kunt enkel afwachten. Er is een kans dat je er niks van merkt, er is een kans dat je ervan profiteert en er is een kans dat je er een negatief effect van merkt. Bij Core Updates is het ook altijd de vraag of de impact in ieder land of iedere regio wel hetzelfde is.

Het duurt sowieso enkele dagen voordat de September 2019 Core Update volledig is uitgerold, dus we wachten in spanning af wat er gaat gebeuren. Of gaan gewoon lekker verder met waar we mee bezig waren.

We weten in ieder geval niet wat Google precies wijzigt bij zo’n update. Er is enkel een aankondiging en daar hebben we het mee te doen. Pas achteraf kunnen we op basis van de effecten speculeren wat nu van invloed is geweest in die Core Update.

Wat verwacht jij, heb jij gemerkt of hoe denk jij over deze Core Updates?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)