Google heeft begin deze week een Google Core Algoritme Update aangekondigd

Google heeft begin deze week een Google Core Algoritme Update aangekondigd via Twitter. De update zou de week voordien al in gang gezet zijn. Dat is dus ergens tussen 5 en 11 maart 2018. De metingen van SEOradar.nl wijzen erop dat deze update al begon op 2 maart. Wel is het zo dat de heftigste fluctuaties tot nu toe inderdaad plaatvonden rond 9 Maart 2018.

Hier heb je de aankondiging van Google via Twitter:

Google Core Update maart 2018: Werd de niet bestaande Google Maccabees Update deels teruggedraaid?

Officieel weet ik sowieso nergens van maar ik ben niet de enige die denkt dat deze Google Core Update iets te maken heeft met de update van vorig jaar december die Google Maccabees genoemd werd door Barry Schwartz en zijn volgelingen.

De sites die toen het hardst geraakt werden hadden vaak dynamisch gegenereerde landingspagina’s die gericht waren op een groot aantal trefwoord permutaties.

Het lijkt er sterk op dat Google deze update deels heeft teruggedraaid. Daarnaast kan ik natuurlijk niet uitsluiten dat er nog andere aanpassingen gedaan zijn aan het Core Algoritme tijdens deze update. Google wilt daar zoals gewoonlijk niets over kwijt.

Wat ik wel kan zeggen is dat veel mensen die geraakt zijn door deze zogenaamde Maccabees Update nu verbetering zien. En ook enkele van mijn eigen sites (oude handelsgidsen) die in december een flinke klap kregen ranken nu ineens weer een stuk hoger in Google.

Wat moet ik doen als mijn website geraakt is door deze update?

Volgens Google kan je er niets aan doen als je website nu geraakt werd door deze update. Het wilt niet perse zeggen dat er iets mis is met je website. Elke Google Update kan de positie van je website in Google veranderen ook als je een goede website hebt.

Er is in principe dus niet mis met de pagina’s die nu gezakt zijn in de Google zoekresultaten. Volgens Google moet je het andersom bekijken: Deze wijzigingen zijn goed voor pagina’s die voordien ondergewaardeerd werden.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Eén reactie

  1. Voordien, haha, je Vlaams komt weer is door. Goed artikel, ik zag een aantal van onze sites stijgen zonder verklaring, dit zou het kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.