Google Guaranteed badge? Da’s dan $50 per maand alstublieft

Je kon al enige tijd adverteren in de Local Pack via Google Ads en daarbij een Google Guarantee badge tonen. En binnenkort zou je nog wel eens ‘Google Guaranteed’ in je organische vertoning in de Local Pack kunnen vertonen. Daar mag je wel even $50 per maand voor wegtikken.

Wat is Google Guaranteed?

Google Guaranteed is een badge die vertoond wordt bij vermeldingen in de Local Pack waarmee jouw klant garantie heeft op de door jou uitgevoerde klus. Ook als je lokaal adverteert via andere Google Ads services  bij affiliaties geldt Google Guaranteed ook. Op dit moment is dit alleen nog in Noord-Amerika beschikbaar en is dit nog niet uitgerold in Europa. Je moet daarvoor allereerst aan een aantal eisen voldoen en de badge wordt alleen vertoond bij een betaalde vermelding via Google Ads.

Garantie tot $2000

Wanneer een klant jou als lokale dienstverlener boekt via je Google Ad met de vermelding ‘Google Guaranteed’ ernaast, heeft deze een garantie op jouw werk via Google. Zijn ze niet tevreden over jouw werk of is er iets mis, kunnen ze tot $2000 claimen bij Google. Alleen bij een advertentie dus, en alleen als de klant via die advertentie boekt.

En nu ook in de organische Local Pack

En toen kregen mensen in hun Google Mijn Bedrijf melding dat ze Google Guaranteed kunnen vertonen. Betaald. Kost je $50 per maand en dan heb je ook die badge.

Je moet dan wel voldoen aan dezelfde eisen als wanneer je zou adverteren. Op zich ook wel logisch, Google staat in feite garant voor jou en moet zich daar dan ook voor indekken.

Het zat er al aan te komen

In 2019 werd al duidelijk dat Google overwoog om een betaalde versie van Google Mijn Bedrijf aan te bieden. Ze stuurden toen een vragenlijst rond waarin ze prijzen voor een betaalmodel probeerden te peilen. Het zat er dus al aan te komen.

Zet Google het door?

Op dit moment is Google Guaranteed alleen nog in Noord-Amerika uitgerold en hebben nog weinig mensen dit aanbod om hun zakelijk profiel te upgraden gezien. Google kennende kan het ook een test zijn waarna ze kunnen besluiten om het terug te trekken. Want het is echt niet alleen maar succesvol wat Google allemaal lanceert.

Wat verwacht jij van deze ontwikkeling? Zal Google het doorzetten en komt het uiteindelijk ook in Europa?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)