Aanbevolen Content via YouTube is goud waard

YouTube is niet langer meer een manier om filmpjes te bekijken of muziek te beluisteren. Nee, het is veel meer dan dat. Sterker nog, het is een ijzersterke manier om onder ogen te komen bij allerlei betrokkenen, fans en mensen die je een warm hart toedragen.

In YouTube ben je in staat om te zoeken in de zoekbalk, de zogeheten YouTube Search. Maar er is ook een mogelijkheid om onderdeel te worden van de categorie ‘Aanbevolen Content’. Dit is nog effectiever. Hoe werkt dit precies? En waarom is het de uitgelezen kans om meer bezoekers te genereren? Dit artikel geeft antwoord op jouw vragen.

Wat is Aanbevolen Content?

De functie Aanbevolen Content in YouTube is een ideale manier om je nieuwste video nog breder te promoten onder alle fans, geabonneerden en geïnteresseerden. Met Aanbevolen Content ben je in staat om een toffe afspeellijst of een geselecteerde video in te sluiten op alle video’s op je kanaal.

Zo ben je verzekerd van het feit dat je als eerste wordt weergeven aan bezoekers die terugkomen naar jouw kanaal. Voorheen noemde we dat InVideo-programming en werd dit alleen beoefend door experts. Vandaag de dag gebruiken miljoenen mensen de functie van Aanbevolen Content. Branding op YouTube wordt immers steeds belangrijker.

 

Hoe kan je jouw Aanbevolen Content functie aanzetten in YouTube?

Er zijn twee verschillende manieren om content aan te bevelen in YouTube: via jouw eigen kanaalinstellingen of via de homepage van het kanaal. Deze twee mogelijkheden werken voor je uit:

Kanaalinstellingen

Stap 1 – Klik met je muis aan de rechterzijde van het kanaal op de pictogram van een potlood. Deze tref je net onder de banner.

Stap 2 – Selecteer Kanaalinstellingen.

Stap 3 – Onder Kanaalinstellingen zie je vast en zeker Aanbevolen Content staan. Klik daarop!

Stap 4 – Selecteer vervolgens alle content die je wilt aanbevelen.

Homepage van kanaal

Stap 1 – Zorg dat je de homepage van jouw kanaal opent.

Stap 2 – Klik met je muis op het potloodpictogram onder het speciale gedeelte voor de terugkerende abonnees.

Stap 3 – Selecteer vervolgens de content die je wilt aanbevelen bij alle bezoekers en abonnees.

De verdere promotie

Nadat je zojuist je Aanbevolen Content hebt geselecteerd, is het nu tijd om je afspeellijsten en/of video’s te promoten. Er zijn 3 verschillende manieren van aanpak:

1. Kies voor de meest recente upload – Op deze manier promoot je automatische je laatste geuploade video.

2. Een specifieke afspeellijst of video – Selecteer een afspeellijst of een specifieke video die je graag wilt promoten. Het is ook mogelijk om een aangepast bericht toevoegen dat direct zichtbaar is naar de Aanbevolen Content.

3. Timing – Op het moment dat je Aanbevolen Content hebt geselecteerd, zal YouTube proberen te begrijpen wat het beste tijdstip is voor de promotie van jou content. Dit wordt gebaseerd op de timing van eerdere kijkers.

De content die je hebt geselecteerd, zal op alle apparaten links beneden in de hoek worden weergegeven. Abonnees zien de content in de module ‘Wat je verder kunt kijken’.

Je bent in staat om video’s van anderen te promoten, ongeacht of je die zelf hebt geüpload. Het is echter niet toegestaan om content te gebruiken voor commerciële doeleinden. Denk aan promoties, advertenties en/of sponsoring. Dit kan leiden tot eventuele uitsluiting van YouTube en dat willen we natuurlijk niet.

Ben jij nieuwsgierig naar een zeer complete SEO YouTube en Google Video gids? Deze ontdek je hier. Compleet, creatief en zeer informatief.

The following two tabs change content below.

Nick Keijzer

Tekstschrijver bij Klik Proces
1985. Delft. Tekstschrijver. Van creatieve teksten tot SEO-teksten, van commerciële teksten tot ceremoniële speeches. Schrijft onder meer blogs voor Klik Proces. Verzot op het schrijven van blogs, SEO en Google. Sinds juni 2017 trots auteur bij seonieuws.com.

Laatste berichten van Nick Keijzer (toon alles)