Stop met het gebruik van Anker Links zegt Google

Google laat via John Mueller weten dat het beter is om geen anker links meer te gebruiken. Dit naar aanleiding van een vraag die iemand via Twitter aan hem stelde.

Dit is voor veel mensen geen nieuws, maar mocht je het toch nog niet weten: Maak geen nieuwe sites meer met Anker Links en verwacht ook niet dat Googlebot ze ‘snapt’.

Ga er gewoonweg vanuit dat Anker Links enkel werken voor mensen en gebruik ze alleen wanneer dat echt nodig is.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

    1. One page sites zijn sowieso al niet zo goed voor SEO. Het is niet onmogelijk om te ranken met zo’n site hoor. Maar je maakt het jezelf niet makkelijk. Verder zou ik dit bericht met een korrel zout nemen. Het zal zo’n vaart niet lopen. De mensen van Google willen vanalles maar zijn in hun hoofd al veel verder dan in de praktijk. Maar goed zo weet je wel wat eraan zit te komen, daar gaat het om. Je mag dus niet meer verwachten dat Google dit soort links ‘begrijpt’. Maar je kunt ze alsnog toevoegen voor je gebruikers. Zolang het crawlproces er maar niet afhankelijk van is, is er niets aan de hand.

Reacties zijn gesloten.