Nieuwe Google Speed Update: Snelheid toch geen positieve rankingfactor voor mobiel

Google Speed UpdateIn tegenstelling tot wat ik er eerder over schreef zal de nieuwe Google Speed Update toch geen positieve ranking factor worden voor mobiel. Dit liet John Mueller van Google laatst weten via Twitter. Deze correctie was nodig omdat hij eerder had aangegeven dat dit wel het geval zou zijn.

Ik word eerlijk gezegd helemaal gek van de manier waarop Google communiceert. De helft van de tijd lijken ze zelf niet eens te weten waarover ze het hebben. Verschillende personen spreken elkaar tegen of nog erger: Ze spreken zichzelf tegen zoals nu het geval is.

Dit is niet alleen verschrikkelijk irritant voor mij omdat ik telkens mijn artikels moet aanpassen of een rectificatie moet plaatsen. Maar ook ontzettend verwarrend voor webmasters die een beetje op de hoogte proberen te blijven.

Dit is wat John erover te zeggen had op Twitter:

Met andere woorden: Snelheid zal geen positieve rankingfactor worden. De snelheid van je site verbeteren helpt je site enkel beter ranken als je site erg traag was. Een site die redelijk snel is zal dus toch niet beter gaan scoren in Google als je hem nog sneller maakt.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.