Google Speed Update zal zowel desktop als mobiele snelheid gebruiken

Zoals mijn collega Nathan Veenstra in januari 2018 al aankondigde zal Google in juli 2018 een speed update doorvoeren. En vanaf dat moment zal de snelheid van je mobiele site ook gebruikt worden om je website te ranken.

Tot nu toe werd enkel de snelheid van je desktop site hiervoor gebruikt. Wat op zich best wel gek is. Want snelheid is op een mobiel apparaat eerder een issue dan op je gewone desktop computer of laptop met snelle internetverbinding.

Veel mensen denken dat vanaf juli alleen de snelheid van je mobiele site er nog toe doet. Maar dat is absoluut niet zo. Vanaf juli 2018 zal Google beiden gebruiken voor rankingdoeleinden.

De snelheid van je desktop site zal worden gebruikt voor zoekopdrachten op een desktop computer en de snelheid van je mobiele site voor zoekopdrachten op een mobiel apparaat.

Dit liet John Mueller van Google laatst weten in een Google Webmaster Hangout:

Maar er is verder geen reden tot grote paniek als je site iets trager is dan je zou willen. Want de snelheid van je site is nog steeds geen positief werkende rankingfactor. Als je site sneller is dan die van je concurrent zal je dus niet hoger gaan ranken. Máár als je site erg traag is zal hij dus wel lager ranken in Google.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Eén reactie

  1. Wel grappig als mensen nu denken dat alleen de mobiele laadtijd een rol speelt. In het door jou aangehaalde artikel is namelijk ook een van de zaken die ik heel duidelijk aangeef: “De update heeft enkel impact op mobiele zoekresultaten”. Als je logisch nadenkt betekent het dat er dus een verschil is met desktop en dat daar de laadtijd voor desktop dus zal gelden.

    Ook staat er nog duidelijk “De laadtijd werd al gebruikt als rankingsignaal, maar dat gold vooral voor zoekopdrachten op desktop. Vanaf juli 2018 wordt pagespeed ook gebruikt als rankingsignaal voor de mobiele zoekopdrachten.”

    Maar goed, je kunt niet duidelijk genoeg zijn 😉

Reacties zijn gesloten.