Google kondigt Speed Update aan

Op woensdag 17 januari 2018 kondigde Google een update aan die ze in juli 2018 uitrollen: de Speed Update. Deze update richt zich op de snelheid van mobiele webpagina’s.

Een tweetal details om te onthouden voor deze update:

  • De update heeft enkel impact op mobiele zoekresultaten
  • De update heeft impact op slechts enkele procenten van de zoekopdrachten

Heel spannend is het niet dus. Maar voor de duidelijkheid wel even wat er nu door Google gecommuniceerd is.

Google Speed Update

De laadtijd werd al gebruikt als rankingsignaal, maar dat gold vooral voor zoekopdrachten op desktop. Vanaf juli 2018 wordt pagespeed ook gebruikt als rankingsignaal voor de mobiele zoekopdrachten. Pagina’s die hierdoor geraakt worden zijn de pagina’s die echt heel traag zijn. Daarmee heeft het impact op een klein percentage van alle (mobiele) zoekopdrachten.

Gezien de eerdere updates die Google zelf groot aankondigde, kunnen we nu ook verwachten dat de impact bijzonder klein is. Bij zowel de Mobile Friendly Update als HTTPS waren er geen grote verschuivingen. Dat je voor een goede gebruikerservaring zorgt voor een niet al te lange laadtijd is eigenlijk een dooddoener.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)