Neil Patel maakt video waarin hij over Toolbar PageRank praat alsof het nog bestaat

Neil Patel PageRank vs Domain AuthorityNeil Patel heeft laatst een video gemaakt met de titel: Why Domain Authority is More Important Than PageRank.

In deze video legt hij uit waarom Moz Domain Authority belangrijker is dan PageRank. Als voornaamste reden noemt hij het feit dat Google’s Toolbar Pagerank niet vaak genoeg wordt geüpdatet.

Wat mij betreft de understatement van het jaar, want de ‘publieke’ PageRank score (die je vóór Maart 2016 zag in de Google Toolbar) is al niet meer geüpdatet sinds December 2013 en die update was trouwens een ongelukje.

Google liet in 2014 al weten dat de Google Toolbar PageRank nooit meer geüpdatet zal worden, én daarom doet deze video natuurlijk ook heel wat wenkbrauwen rijzen.

De video werd dan ook met een flink dosis sarcasme onthaald op Twitter:

Natuurlijk bestaat Google PageRank nog steeds achter de schermen bij Google. Het maakt zelfs deel uit van het Core Algoritme en het is nog steeds vrij belangrijk. Maar niet meer zo belangrijk als vroeger in de goede oude tijd.

Google medewerkers krijgen vaak vragen over Domain Authority terwijl het een Metric is van SEO bedrijf MOZ. Veel mensen denken blijkbaar dat Domain Authority iets met Google te maken heeft.

Gary Illyes van Google was er ook niet erg blij mee zo te zien:

Vroeger verkocht men Pagerank, nu verkoopt men Domain Authority!

Google schafte ooit publieke PageRank af omdat webmasters er teveel belang aan gingen hechten en het ook als een manier gebruikten een prijs te plakken op websites of links op websites. Mensen verkochten dus eigenlijk PageRank, en daar wilden ze vanaf.

Maar uiteindelijk heeft het niets geholpen. Tegenwoordig verkopen mensen Domain Authority en daarover hebben ze geen controle. Ik zeg: Geef ons gewoon die PageRank terug 😉

Wat vind jij ervan? Laat het gerust weten via het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

7 reacties

 1. Wat val je door de mand als SEO’er als je nog aan de Toolbar PageRank vasthoudt. Dat je überhaupt die TBPR gebruikt(e) is al iets om vraagtekens bij te zetten. Sowieso ben ik niet echt een fan van Neil Patel, ik vind hem een wat te gelikte marketeer.

  1. Mee eens, is een beetje lachwekkend… En het is ook mijn type niet, hij is echt zo’n ‘gladde Amerikaan’. In de lage landen zijn we daar iets te nuchter voor denk ik. Maar desalniettemin is de man is zeker niet onverdienstelijk te noemen. Hij kan wel wat, alleen dit is een blunder 🙂

   1. Op zijn site schrijft hij zelf: “I’m a kind of a big deal.” Dan heb ik al gegeten en gedronken. Maar eerlijk is eerlijk, hij kan wel wat en weet erg veel. Volgens mij schrijft hij het gros van zijn blogs ook gewoon zelf. Heb ooit een podcast met hem gehoord bij – ik meen – Pat Flynn.

   2. Ja, zo’n quote wekt bij nuchtere mensen zoals wij geen sympathie 😉 En ja, hij weet waar hij het over heeft, over het algemeen. Dat zal ik zeker niet ontkennen. Net als Brian Dean, waar ik ook zo mijn vraagtekens bij durf te zetten na zijn ‘guestographic’-tactiek, waardoor velen werden overspoeld met mails met infographics. Uiteindelijk toch weer een SEO-trucje, iets waar Google (terecht) tegen strijdt.

   3. Mee eens.. Om het op zijn Vlaams te zeggen: Het is een echte stoefer 😉 Een opschepper dus. Maar hij weet inderdaad wel hoe je goede inhoud maakt.

 2. Ach, je kunt een flater slaan met zo’n video. Maar je verkrijgt ongetwijfeld aardig wat business hiermee. Je naam wordt bekender en de mensen die geen snars van SEO snappen kijken hier volledig overheen.

  1. Klopt! Aandacht is aandacht zullen we maar zeggen. Maar Neil Patel is al heel bekend dus echt nodig heeft hij het niet. En inderdaad, veel mensen kijken er overheen. Alleen ik niet 😉

   Ach ja, Neil doet voor de rest wel leuke dingen. Dus dit verbaasde me wel een beetje moet ik zeggen. Ik zou toch denken dat hij dit soort dingen zou weten. Maar blijkbaar niet.

Reacties zijn gesloten.