Links kopen is geld uit het raam gooien volgens Google

Links kopen van sites die bijvoorbeeld gastblog-posts verkopen is letterlijk geld uit het raam gooien aldus Gary Illyes van Google op SMX Advanced. Hij beweert dat Google erg goed is geworden in het negeren van gekochte links (Penguin 4.0) en dat links kopen dus geen enkele zin heeft.

Nu ben ik zeker geen voorstander van het kopen van links. Je moet daar erg mee oppassen! Maar recente ervaringen tonen aan dat Google helemaal niet zo goed is in het nog negeren van links als het beweert. Daarom neem ik deze uitspraak ook met een flinke korrel zout.

Verder zei hij nog dat je niet altijd kunt winnen, vroeger klaagden mensen over te strenge algoritmes (denk aan Penguin), nu klaagt men dat mensen die links kopen niet bestraft worden. Persoonlijk bevalt de negeermethode me beter liet Gary weten.

Als de “negeermethode” ook echt zou werken dan zou ik het met hem eens zijn. Maar dat is naar mijn mening dus niet zo. Graag hoor ik de mening van collega’s. Gebruik hiervoor het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

  1. Er is naar mijn idee een groot verschil tussen hoe Google wilt dat je je gedraagt op SEO gebied en wat goed werkt op SEO gebied. Dit is hiervan een goed voorbeeld. Maar ook zaken als SEO teksten die volgens sommigen niet meer zouden werken blijken in de praktijk het vaak nog opvallend goed te doen.

    1. Ja, jammer genoeg wel. Maar gelukkig wordt Google wel steeds beter. Ik heb zo’n vermoeden dat het gebruik van AI op den duur een einde zal maken aan dit soort praktijken.

      Eerlijk duurt altijd het langst uiteindelijk. Tenminste dat is mijn ervaring. Alleen duurt het soms veel te lang voor je beloond wordt voor al dat harde werk. Dat is wel erg jammer.

      En sinds de invoering van Penguin 4.0 is het gewoon één groot drama bij Google (http://searchengineland.com/google-search-quality-crisis-272174). Vandaar ook de weeënstorm van updates waarin we terecht zijn gekomen sinds begin 2017.

Reacties zijn gesloten.