Is de Google Medic Update deels teruggedraaid op Thanksgiving?

Google Medic UpdateEr broeit weer wat bij Google. Sinds 22 november (Thanksgiving) begonnen sommige webmasters grote veranderingen te zien in hun positioneringen. De Google Algoritme Trackers pikken echter amper wat op.

Maar ik heb besloten er toch wat over te schrijven omdat het mogelijk te maken heeft met de Google Medic Update die in augustus 2018 plaatsvond.

SEO-journalist Barry Schwartz heeft het over een Thanksgiving Update. Maar daar ga ik voorlopig nog niet in mee. Want wat deze mogelijke update zo interessant maakt is namelijk niet het feit dat hij begonnen is op thanksgiving; maar het feit dat een flink aantal websites die geraakt werden door de Google Medic Update hun positioneringen weer terug kregen.

Dat wijst erop dat de Google Medic Update deels teruggedraaid of getweaked is.  Of dat echt zo is kan ik helaas niet met zekerheid zeggen. Dit bericht is geschreven op basis van een flink aantal bronnen in forums en op de sociale media. Gezien het aantal personen wat het erover heeft en welke personen het zijn heb ik besloten dat het relevant is om er wat over te schrijven.

Lees gerust even mee:

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

4 reacties

 1. Er zijn zeker wel wat veranderingen geweest en nog steeds.
  Ik track een 5 websites in de health sector in België en overal zie ik veranderingen. Bij sommige al wat meer dan bij andere. Als je wil bezorg ik je wel wat screenshots hiervan 😉

  1. Interessant! Ja, screenshots zijn zeker welkom. Voorbeelden uit eigen taalgebied zijn altijd beter. Misschien kan je ze tweeten dan zal ik de tweet insluiten op deze pagina.

 2. Hallo, Is er al wat bekend bij de webshops die niets te maken hebben met health? Wij zijn enorm getroffen met de laatste update en al onze top 3 ranking waar we al jaren stonden zijn weg. We hebben opgeschoond en content verbeterd , maar helaas zien we geen positieve bewegingen nog. Hopelijk is de halloween update voor ons een positieve wending.

  1. Daar is geen specifieke informatie over beschikbaar. Google wilt er helaas niet veel over kwijt dus het is veelal giswerk. De kwaliteit van je site verbeteren is een goede stap.

   Pas op: Je website snoeien kan in eerste instantie ook slechte gevolgen hebben. Je weet immers zelf niet welke content goed genoeg is voor Google. Dus je riskeert meer weg te snoeien dan nodig is. Je kunt je beter focussen op het verhogen van de kwaliteit dan op het wegsnoeien van inhoud die wat minder is.

   Dat zou je alleen moeten doen als je een automatisch systeem gebruikt wat teveel nutteloze pagina’s genereert. Zoveel pagina’s dat pagina per pagina verbeteren niet te doen is. In dat geval is snoeien de enige optie. Aangezien je het over een webshop hebt zit de kans er dik in dat het nodig was.

   Verder is er ook de kwaliteit van de inhoud: Dat is voor webshops altijd moeilijk. Een hersenloze SEO tekst schrijven per product of categorie is te doen. Maar het is veel beter als je teksten ook nut hebben voor de bezoeker: Dat je bijvoorbeeld je bezoekers goed informeert over de voor en nadelen van producten.

   Maar dat is veel meer werk, zeker als je het voor letterlijk elk product wilt doen. Het is misschien een idee om een blog starten waarin je schrijft over je producten, nieuwe producten en over het laatste nieuws betreffende de markt waarin je zit.

   Je kunt daar bijvoorbeeld ook verschillende producten die hetzelfde doel hebben vergelijken en de voor en nadelen van elk product benoemen. En vervolgens link je natuurlijk elke keer door naar je productpagina’s.

   Het gaat erom dat je de kennis die jij hebt over je producten overbrengt naar de bezoeker zodat die betere beslissingen kan maken. Dat je je bezoekers helpt en hun vragen beantwoordt. Als Google doorkrijgt dat je mensen echt goed informeert zal je beloond worden met meer bezoekers.

   En als je over een product schrijft, denk dan ook na met welke vragen en angsten mensen zouden kunnen zitten als ze overwegen dat product aan te kopen. En doe daar iets mee: Beantwoord de vragen en neem de angsten zoveel mogelijk weg.

   Knowledge is power in de online wereld. Zorg ervoor dat de waardevolle kennis die in jou hoofd zit ook te zien is op je website. Dan kom je er vanzelf.

Reacties zijn gesloten.