Is Boilerplate Content slecht voor je positie in Google?

Veel webmasters en SEO specialisten denken dat Boilerplate Content slecht is voor je positie in Google. Sommige denken zelfs dat het toxisch is! Maar is dat ook écht zo? Volgens John Mueller van Google is het meestal geen probleem en al helemaal niet toxisch te noemen.

Zo is te zien op Twitter:

Wat is Boilerplate Content?

Boilerplate Content is een woord voor stukjes tekst die vaak terugkomen op je site zoals de woorden in de globale navigatie van je site of in de header of footer. Ook automatisch gegenereerde tekst waarin bepaalde woorden anders zijn afhankelijk van de pagina waarop je je bevindt noemt men Boilerplate Content.

Google probeert Boilerplate Content zoveel mogelijk te negeren en beweert daar erg goed in te zijn. Je hoeft je daarover dus geen zorgen te maken. Maar het heeft uiteraard geen enkele SEO waarde. Zorg dus voor voldoende natuurlijke tekst op je pagina’s. Met Boilerplate Content alleen kom je nergens.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.