Grootste fluctuaties ooit gemeten sinds Google Fred

Een paar weken geleden schreef ik al een kort artikeltje over de heftige fluctuaties in de Google zoekresultaten die momenteel door SEOradar.nl en veel andere Google Algoritme Trackers gemeten worden.

Het lijkt er sterk op dat het hier gaat om een serieuze Google Update en niet zomaar een paar kleine wijzigingen. Dit zijn de heftigste fluctuaties ooit gemeten door SEOradar sinds de Google Fred Updates die eind maart 2017 plaatsvonden.

Net zoals toen weet niemand wat er nu weer aan de hand is, dus daarover kan men enkel speculeren. En laat ons trouwens niet vergeten dat Google Fred geen echte update was maar een uit de hand gelopen grap van Gary Illyes.

Dat Google Fred verhaal is volgens mij grote onzin. Maar ik ben in staat er mee door te gaan als Google dat ook doet. Het beestje moet een naam hebben toch?

Het enige wat ik voorlopig te melden heb over de recente fluctuaties is dat ze zich volgens SEOradar.nl vooral op nationaal gerichte trefwoorden hebben voorgedaan:

Nationale Google fluctuaties november 2017

De metingen voor lokaal gerichte trefwoorden zien er een stuk milder uit:

Lokale Google fluctuaties november 2017

Verder is het ook interessant om te zien dat niet alle Google Algoritme Trackers deze grote update oppikken. Maar meer dan 50% meet wel iets en ook veel webmasters zien wat gebeuren.

Maar voorlopig enkel veel fluctuaties en weinig nieuws te melden. Als ik er meer over te weten kom, update ik dit artikel nog wel of schrijf ik een nieuwe.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

 1. Na de berichtgeving van afgelopen week, denk ik dat we gewoon moeten stellen dat Panda en Penguin constante tweaks krijgen en hiervoor zorgen. Samen maken ze Fred en klopt het verhaal weer.

  Blijft alleen lastig om te pinpointen wat er nu weer belangrijk is geworden voor Google om zwaarder te laten wegen en wat niet. Voorlopig dus veel analyses uitvoeren en kleine aanpassingen om de veranderingen te constateren.

  1. Ja, mee eens. Dat is het meest voor de hand liggend. Alleen als ze niets willen zeggen kunnen we het enkel als opinie verkondigen.

   Het is vooral lastig als mensen met bestaande sites die gekelderd zijn naar je toe komen voor hulp. Je kunt dan enkel je best doen maar je weet nooit helemaal zeker wat er nou gebeurd is.

   Het is veel makkelijker als je nu met een nieuwe website begint, gewoon kwestie van kwaliteit te concentreren en niet teveel voor kwantiteit te gaan.

   Maar als dat al gebeurd is en je moet gaan uitzoeken welke delen van een site goed zijn en welke slecht dan is het een hels karwei.

   Voor je het weet verwijder je per ongeluk stukken die toch wel goed waren bijvoorbeeld. Of je gaat per ongeluk links disavowen die helemaal niet schadelijk zijn.

   Altijd beter voorkomen dan genezen dus 🙂

Reacties zijn gesloten.