Zijn gratis certificaten van Let’s Encrypt goed voor SEO doeleinden?

Een tijdje geleden vroeg een klant me of de gratis SSL certificaten van Let’s Encrypt ook goed genoeg zijn voor SEO doeleinden. Krijg je daarvoor ook een klein voordeel in Google? (SSL ranking boost)

Let's Encrypt goed genoeg voor SEO doeleinden?Ik wist het antwoord eigenlijk niet want ik had tot nu toe alleen betaalde certificaten gebruikt. Dat is ook vrij logisch want Let’s Encrypt bestaat nog maar sinds april 2016.  Als professional wil je toch altijd even de kat uit de boom kijken.

Je wilt je klanten zo goed mogelijk verder helpen dus je bewandelt het liefst reeds geëffende paden zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Via Google kon ik niet veel vinden over het onderwerp. Ik vond alleen maar een oude post in het Moz forum. Het antwoord daar was dat niemand het wist en dat je dus maar beter op zeker kunt spelen en gewoon een betaald certificaat nemen.

Om zeker te zijn dat ik het juiste antwoord gaf besloot ik het te vragen aan Gary Illyes van Google:

Het antwoord was dus duidelijk, gratis certificaten van Let’s Encrypt zijn zeker goed genoeg voor SEO doeleinden. Google geeft er blijkbaar niet om welk SSL certificaat je gebruikt. Ze willen gewoon zoveel mogelijk sites op https verbindingen zien.

Handig om te weten! Een bijkomend voordeel is dat Let’s Encrypt certificaten zichzelf installeren en vernieuwen. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Heb je nog vragen of iets toe te voegen aan de discussie? Maak gerust gebruik van het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

  1. Goed om te weten, want bij mijn provider kan ik er standaard gebruik van maken.

Reacties zijn gesloten.