Google vergroot bereik van Featured Snippets in Europa

Google toont sinds kort veel meer Featured Snippets (Aanbevolen fragmenten) in de Europese Google zoekresultaten.  In Nederland zien we een stijging van maar liefst 180%, in België is er een stijging van 88% gemeten. Dit blijkt uit de metingen van RankRanger.

De kans dat één van je featured snippets binnenkort in Google verschijnt is daarmee (waarschijnlijk) ook een stuk groter geworden. In de gaten houden dus!

De tweet van RankRanger:

Enkele leuke metingen:

Denemarken: +200%
Nederland: +180%
Noorwegen: +148%
België: +88%
Polen: +56%
Zweden: -20%

Zoals je ziet is er in Zweden om de een of andere reden juist een daling in het aantal vertoonde Snippets. Niemand weet waarom.

Verdwijnende Snippets

Wat ik wel gemerkt heb de afgelopen dagen, is dat er een hoop bestaande snippets verdwenen zijn uit de Google zoekresultaten.

En toevallig of niet: Ik ben al een tijdje met een collega heen en weer aan het mailen over een probleem met verdwijnende snippets. Dit probleem staat waarschijnlijk los van de recente wijzigingen aangezien de mail voor 5 juni is verstuurd.

Lees gerust even mee:

Ik zag je email eerder deze week al. En ik dacht: “Als de data tester zegt dat het goed is, dan zou het goed moeten zijn”. Heb net ook even gekeken naar de code en dat ziet er prima uit.

Als de “sterren” in de SERPS verdwijnen na de vernieuwing van een pagina, ligt het niet aan de code naar mijn gevoel. Zoals je zelf al zegt: “De schema.org markup is hetzelfde gebleven en in de Google Data tester zie je geen verschil.”

Als ik dan de oude en nieuwe pagina’s vergelijk zie ik weinig verschil. Het lijkt hetzelfde reviewsysteem te zijn. Er zit enkel een nieuw jasje rond.

Wat me wel opvalt is het feit dat je op sommige pagina’s de reviews niet meteen ziet. Dat zou best wel eens de reden kunnen zijn dat de snippets daar niet werken.

Lees even deze pagina:
https://developers.google.com/search/docs/data-types/reviews#review-snippet-guidelines

Op een gegeven moment staat er: “Make sure the reviews and ratings you mark up are readily available to users from the marked-up page. It should be immediately obvious to users that the page has review or ratings content.” En op deze sites kan je je afvragen of dat wel het geval is.

Je reviews moeten dus goed zichtbaar zijn voor de bezoekers, anders kan Google ze negeren. Het is dus geen gek idee om je snippets nog eens goed na te kijken en in de gaten te houden of ze wel vertoont worden.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.