Google toont sinds kort wereldwijd meer AMP pagina’s in de SERPS

Google toont sinds kort wereldwijd meer AMP pagina'sVolgens Rank Ranger toont Google sinds 18 Juli wereldwijd aanzienlijk meer AMP pagina’s in de SERPs (Search Engine Result Pages).

Is dit gewoon de volgende stap in Googles AMP-experiment? Óf is het experiment geslaagd  en is AMP een blijvertje? Wat denk jij? Laat het me weten via het reactieformulier onderaan deze pagina.

Rank Ranger’s metingen tonen in ieder geval wereldwijd een forse toename in het aantal weergaves van AMP-pagina’s in de nieuwsbox bovenaan.

Je kan de plotselinge stijging van AMP-weergaves in landen buiten de VS niet missen:

Stijging in AMP weergaven via RankRanger

Ook op mobiel is er duidelijk een stijging te zien in het aantal “eerste pagina vertoningen” die minstens één AMP resultaat bevatten:

Stijging aantal eerste pagina vertoningen die minstens één AMP resultaat bevatten via RankRanger

Als je tot nu toe nog niet met AMP aan de slag bent gegaan is het misschien tijd om hier eens naar te kijken. Het lijkt er namelijk sterk op dat Google blij is met AMP en het wereldwijd verder wil invoeren.

Als je een WordPress website hebt kan je de AMP for WP plugin misschien eens uitproberen. Als het een beetje meezit heb je binnen een paar minuten AMP op je website geïnstalleerd.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

  1. Niet hoog genoeg blijkbaar 😉 Persoonlijk vind ik dat Google al genoeg in handen heeft. Dus ben geen grote fan. Heel lang geleden had je Gopher sites weet je nog? AMP doet me daar een beetje aan denken.

   Voor degenen die het niet kennen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gopher
   Nethit heeft trouwens ook een Gopher site. Ik denk niet dat er veel bezoekers op komen 🙂

   Ik daag iedereen die dit leest uit om hem te vinden en mij het webadres door te sturen als bewijs. Daar zijn veel mensen wel even zoet mee denk ik 😉

   Maar goed. het is eigenlijk niets nieuws. Het is achteruitgang in mijn ogen.

   Want: Minder eigen vrijheid en als je weet wat je doet kan je prima snelle pagina’s maken op een gewone site. Probleem is dat veel mensen dat niet doen. Dus ik snap wel waarom ze hiermee zijn begonnen.

   Maar verandering kan je natuurlijk niet stoppen dus ik spring wel mee op die trein. Deze site heeft AMP en ik las laatst ook een heel interessant artikel over AMP gebruik in de e-commerce sector: http://searchengineland.com/google-shares-tips-using-amp-ecommerce-257291

   Kijk als je zo hoger in Google komt dan de rest zou je gek zijn om het niet te doen toch? Dus ik denk inderdaad dat AMP hoger moet komen staan op ons prioriteitenlijstje.

   Het lijkt er heel sterk op dat Google er mee wilt doorgaan.

Reacties zijn gesloten.