Google negeert de meta keywords-tag compleet

Google negeert meta keywords-tagVeel mensen gebruiken nog een meta keywords-tag op hun website. Reden voor mij om uit te zoeken in hoeverre die meta keywords-tag nog werkt. Het enige juiste antwoord: niet. Google negeert de meta keywords-tag in ieder geval compleet.

Voor een artikel over de meta keywords-tag dat ik schreef voor mijn eigen website was ik bezig met onderzoek.

Ik vind namelijk dat je moet onderbouwen wat je beweert. Je kunt klakkeloos aannemen wat je verteld is, maar wie garandeert dat het waar is wat je verteld wordt?

Online vond ik niet de antwoorden die ik zocht. Alleen van Bing kon ik bewijzen dat ze de meta keywords niet gebruiken voor indexering en ranking en zelfs als negatieve factor kunnen gebruiken.  Maar ja, wat is Bing  nu helemaal in Nederland? Dus wil je weten hoe het zit met Google.

Mij was ooit verteld dat Google de meta keywords-tag als negatieve factor gebruikt bij verkeerd gebruik, dus ging ik op onderzoek uit. Na veel googelen (duh) vond ik niet de bewijzen en onderbouwing en die ik nodig had. Tijd dus om het aan Google zelf te vragen.

De vraag aan Gary Illyes op Twitter, en zijn antwoord:

Google negeert de meta keywords-tag volledig en gebruikt het ook niet als negatieve factor, zoals Bing wel zegt te (kunnen) doen. Gebruik ‘m dus liever niet. Het kost tijd en levert je SEO-technisch in ieder geval niks op.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)

4 reacties

  1. Hierin wordt gezegd dat ze de meta keywords-tag negeren ja. Zoals je in mijn artikel kunt lezen, is mij ooit verteld dat verkeerd gebruik als negatieve factor gebruikt kon worden. Dat ging ik onderzoeken, omdat ik daar verder nergens iets over terugvond. En dat is hierbij dus volledig uitgesloten.

   1. Als je iets negeert gebruik je het naar mijn idee dus ook niet als negatieve factor. Maar elk beetje onduidelijkheid dat wordt weggenomen is natuurlijk goed, dus mooi dat ook dat misverstand uit de wereld is.

    Is het trouwens niet zo dat zoekfuncties binnen de website wel gebruik kunnen maken van de meta keywords-tag?

   2. Dat laatste Martijn, daar gaat het om. Toch? 🙂

    Mij was ooit verteld dat Google de meta keywords-tag als negatieve factor kon gebruiken. Dus om dat maar even te checken en nu dus definitief uit te sluiten…

Reacties zijn gesloten.