Google heeft weer een Google Core Algoritme Update aangekondigd

Google heeft gisteren alweer een Google Core Algoritme Update aangekondigd via Twitter. Deze zou begonnen zijn op Maandag 16 April 2018. De laatste Google Core Algoritme Update vond vorige maand nog plaats en werd toen voor het eerst écht officieel aangekondigd. Dit deden ze vroeger namelijk bijna nooit.

Hier is de Tweet in kwestie:

Fijn om te zien dat ze op dit gebied eindelijk een omslag hebben gemaakt bij Google. Niet dat we er in de praktijk veel wijzer van worden want je weet nog steeds niet wat ze veranderd hebben.

Maar dan weten we in elk geval wel waarom sommige websites stijgen of dalen in een bepaalde periode en dat je niet de enige bent die dit ziet gebeuren. En zo kan je meteen ook een hoop opties uitsluiten.

Verder weet je zo ook dat de fluctuaties die je ziet niet perse te wijten zijn aan wijzigingen die je toevallig in de periode daarvoor hebt aangebracht. Een probleem waar je ook wel eens tegenaan loopt als SEO’er.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.