Duidelijkheid over H1-gebruik voor SEO

H1-SEO-googleGoogle hanteert verschillende factoren om te bepalen welke website hoog in de zoekmachine komt te staan. Deze factoren blijven altijd geheim maar online marketeers weten wel welke onderdelen het ongeveer zijn. De H1 koptekst is een van de onderdelen die al jaren wordt gezien als een belangrijk onderdeel van SEO.

Gebruik van kopteksten op je website

Google gebruikt teksten op je website om te bepalen waar de pagina over gaat. Door ook kopteksten in je pagina te gebruiken zal Google die onderdelen meer waarde geven dan gewone tekst.

Bij het optimaliseren van pagina’s via SEO gebruik je op iedere pagina idealiter maar één koptekst 1, heading 1, en meerdere keren koptekst 2.

De heading 1 (H1) bevat in de meeste gevallen de titel van een pagina en is daardoor ook het meest belangrijke onderdeel van de pagina. Google hanteert dit dus ook als SEO-factor en zal de woorden die in de H1 staan meer waarde geven.

SEO-tip: gebruik H1

Op YouTube worden regelmatig SEO-vragen beantwoord door medewerkers van Google via Google Webmasters.

In 1 van deze video’s werd er gevraagd of Google goed omgaat met teksten op pagina’s als er meerdere keren een heading 1 op een pagina werd gebruikt.

John Mueller, Webmaster Analist bij Google, gaf aan dat Google er geen problemen mee heeft dat er op een pagina vaker een H1 wordt gebruikt. Door een goed gebruik van kopteksten, rich snippets en normale teksten zal Google op de meest logische manier de tekst analyseren.

Je kan als webbouwer of SEO-marketeer dus gebruik maken van meerdere H1 teksten als dit ervoor zorgt dat de tekst beter leesbaar is. Ook hoef je niet heel je site om te bouwen als je meerdere H1’s op 1 pagina ziet.

The following two tabs change content below.
eigenaar eRocket

Laatste berichten van Erik Hermeler (toon alles)