Snelheid mobiele site ook een rankingfactor na lancering mobile-first index

Een paar dagen geleden heeft  Gary Illyes van Google op SMX aangekondigd dat de snelheid van je mobiele site meteen ook een rankingfactor wordt wanneer de mobile-first index gelanceerd wordt.

Hoezo, paginasnelheid was toch al een rankingfactor?

Dat klopt als een bus. Momenteel is de paginasnelheid van je desktop site een ranking factor. Maar niet die van je mobiele site. Dat is best wel gek eigenlijk. Maar toch is het zo.

Veel mensen verwarren paginasnelheid als rankingfactor met de Google Mobile-Friendly Boost van 2016, die ‘kijkt’ uiteraard wel naar de staat van je mobiele site.

De Google mobile-friendly boost is eigenlijk niet meer dan een tijdelijke fix. Het is een losse tool die Google gebruikt om mobiele sites te belonen.

Een pleister op een zere wonde dus. Want de andere Google Algoritmes maakten tot nu toe nog steeds gebruik van de gemeten paginasnelheid op je desktop site.

Met andere woorden, tot nu toe maakte de snelheid van je mobiele site dus nog geen verschil voor je rankings in Google. Dit zal in de toekomst dus eindelijk veranderen.

Update 15 Juni 2017: Google herschrijft pagespeed algoritme nog voor de lancering van de Mobile-First index

Intussen is bekend geworden dat Google heeft besloten het pagespeed algoritme te herschrijven nog voor de lancering van de mobile-first index. Je leest er meer over in het artikel: Google herschrijft pagespeed algoritme voor mobiel

Meer over de Mobile-First Index?

Heb je nog niets gehoord over de mobile-first index die er aan zit te komen? Dan is het dringend tijd om even bij te lezen. Je vindt meer informatie in het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index?

Had je er wel al over gehoord? Dan ben je nu weer helemaal geüpdatet. Als je nog iets toe te voegen hebt aan de discussie kan je altijd reageren via het reactieformulier onderaan.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.