Mobile-First Index zal mogelijk gebruik maken van Desktop Signalen

Gary Illyes van Google liet op SMX Advanced weten dat de Mobile-First Index mogelijk gebruik zal maken van enkele signalen van je “desktop website” om je site te ranken. Dat wil dus zeggen dat je ranking tóch niet alleen maar van je mobiele website afhankelijk zal zijn zoals eerder gezegd werd.

Hoe komt dat zo? Wel. het grootste probleem waar Google momenteel mee kampt is het feit dat veel mobiele websites minder inhoud bevatten en minder backlinks hebben dan hun desktop versie (vooral bij gebruik van aparte URLS voor de mobiele versie van een site).

google mobile first index

En dit zou natuurlijk een behoorlijke impact hebben op de pagerank van websites.

En dat wilt Google niet, want dan is de Mobile-First index niet meer “kwaliteit neutraal”, en dat is wel wat ze ons beloofd hebben.

Momenteel gebruikt Google trouwens ook enkele mobiele signalen voor haar “Desktop-Index”, die situatie zou dan omgekeerd worden.

Meer over de Google mobile-first index?

Als je nog niet gehoord hebt over de Mobile-First index is het tijd om er eens wat over bij te lezen. Deze update noemt men niet voor niets de meest ingrijpende wijziging de afgelopen 10 jaar bij Google.  Je leest er meer over in het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index?

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.