Grote Google Update 8 Maart 2017: Mogelijk black hat gerelateerd

Het is weer zover! De afgelopen 24 uur zien webmasters wereldwijd grote schommelingen in hun positioneringen. Het lijkt erop dat Google weer eens bezig is met een grote update.

Google Update 8 Maart 2017En dat verbaast mij niets aangezien de SERPS na de lancering van Penguin 4.0, én het opheffen van de bestaande Google Penguin 3.0 penalties een grote rommelhoop zijn.

Ik zie websites ranken op plaatsen waar ze naar mijn gevoel niet thuishoren.

En verder zie ik trouwens ook nog steeds veel scrapersites terugkomen op de eerste en tweede pagina van Google. Zelfs op populaire trefwoordcombinaties.

Deze Google Update is mogelijk Black Hat gerelateerd

Het zou best wel eens kunnen dat Google Penguin 4.0 iets te mild is en nog bijgewerkt moest worden. Óf dat Google Penguin wat hulp nodig heeft van andere algoritmes.  Waar ze bij Google momenteel exact mee bezig zijn zullen we waarschijnlijk niet te weten komen. Dit aangezien ze al eerder hebben aangegeven geen commentaar meer te geven op toekomstige Penguin updates.

Maar ik denk dat het intussen wel veilig is om te zeggen dat ze bij Google veel werk hebben om de SERPS weer toonbaar te maken in het post-Penguin 4.0 tijdperk. Want de lancering van Penguin 4.0 werd opgevolgd door een weeënstorm van Google updates die begon in November 2016 en nog steeds niet afgelopen is.

Met grote schommelingen in November en December 2016 én grote updates in de maanden Januari, Februari en Maart 2017. Sommige sites in mijn beheer (bv van de Penguin 3.0 zondaars onder mijn klanten) pingpongen al maanden heen en weer.

Aan de reacties op Black Hat World te zien is deze update mogelijk gericht op websites die Black Hat SEO technieken gebruiken of gebruikt hebben. Maar bovenstaande informatie is uiteraard niet meer dan onderbouwde speculatie.

UPDATE: Deze naamloze update heeft onverwachts toch nog een naam gekregen. Je leest er meer over in het artikel: Forse fluctuaties door Google Fred Update

UPDATE 2 April 2017:
De informatie in dit artikel is deels achterhaald. Er is inmiddels meer informatie beschikbaar over de Google Fred Updates. Ga verder naar het artikel: Google Fred is niet één update maar meerdere updates

Als jij ook wat ziet gebeuren in je Ranktracker of meer interessante informatie hebt dan hoor ik het graag. Je kunt reageren via het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

    1. Goed mogelijk! Of misschien kom je gewoon hoger omdat anderen afgezakt zijn. Iemand moet die plaatsen innemen. BTW: De Google Search Console loopt altijd een paar dagen achter dus het is normaal dat je daar nog niet zoveel ziet.

Reacties zijn gesloten.