Gratis account bij Ubersuggest voor meer data: waarom?

Vrijwel iedereen in de wereld van SEO kent de gratis tool Ubersuggest wel. Jarenlang was dit een interessante tool om gratis zoektermenonderzoek mee te doen. Je kreeg beperkte informatie, zoals zoektermsuggesties en zoekvolume, wilde je meer, dan kon je een betaald abonnement nemen. Totdat internetmarketeer Neil Patel Ubersuggest overnam van oprichter Alessandro Martin. Patel maakte er een volledig gratis tool van, inclusief zoekvolumes uit de Zoekwoordplanner. En breidde de tool uit. En nu is er nog een uitbreiding. Sinds kort is er namelijk de optie een account aan te maken om nog meer data te krijgen. Waarom zou dat zo zijn?

Allereerst kort terug naar de wijzigingen sinds Ubersuggest is overgenomen door Neil Patel. De meest ingrijpende wijzigingen sindsdien zijn:

  • Volledig gratis tool inclusief zoekvolumes uit Googles Zoekwoordplanner
  • Website-analyse wanneer je een domein invoert, met daarin onder andere organische posities en backlinks
  • Vertaalde versie voor diverse talen

Daarnaast ging de tool van ubersuggest.io naar neilpatel.com/ubersuggest. Dat laatste was natuurlijk een slimme zet, omdat alle backlinks naar de tool nu bijdragen aan het backlinkprofiel en daarmee de autoriteit van zijn eigen website.

Meer data met een gratis account

In september 2019 ontdekten wij dat er een pop-up wordt weergegeven wanneer je aan de slag gaat met Ubersuggest, om je aan te zetten een account aan te maken. Reden: je krijgt dan meer data. Gratis, zo staat erbij:

Pop-up met aanbeveling om je aan te melden voor een gratis account op Ubersuggest.

Je kunt je registreren met je e-mailadres of met je Google account. In dat laatste geval krijg je extra adviezen door koppeling

Voordelen van een gratis account bij Ubersuggest toegelicht.

Je ziet dat er wel wat gegevens van je gevraagd worden, waaronder je telefoonnummer. Daarnaast wordt er gevraagd naar je maandelijkse marketingbudget, zou daar een reden voor zijn?

Waarom zou Patel dit doen?

De vraag rijst nu natuurlijk waarom Neil Patel dit zou doen. Zeker gezien de gegevens die hij van je vraagt. Zo uit de losse pols is er een aantal redenen om dit te doen:

  • Leads genereren; gezien de vraag over het marketingbudget geen gekke gedachte
  • Data uit Google Search Console verzamelen om te kunnen gebruiken
  • Vanuit de gratis accounts een upsell doen voor een betaalde versie van Ubersuggest

Wat denk jij, wat zou de reden kunnen zijn voor deze gratis aan te maken Ubersuggest accounts?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)