Googlebot tools zijn nu “evergreen”

Google is dagelijks bezig om haar diensten te verbeteren. Nog geen drie maanden geleden lanceerde Google een nieuwe versie van haar “web crawler Googlebot”. Volgens Google is hun web crawler nu “evergreen”. Kort gezegd betekent het dat de bot altijd up-to-date is met de laatste versie van Google Chrome. Drie maanden later, op woensdag 7 augustus, heeft Google ook haar testing tools bijgewerkt naar deze nieuwe standaard. Wat zal er precies veranderen? Dat lees je in dit artikel.

Lees ook: YMYL Websites en Google’s advies

Wat veranderd de update aan de testomgeving?

De voornaamste verandering zit hem in de overstap van Chrome 41 naar Chromium. In vergelijking tot de vorige versie ondersteunt Googlebot 1000+ nieuwe features. Denk bijvoorbeeld aan ES6 en nieuwe JavaScript-toepassingen. Door deze update is te zien dat JavaScript beter geladen zal worden door de Googlebot. Onderstaande foto laat het verschil zien tussen nieuw en oud:

Nieuwe Googlebot tools evergreen

De tools van Google zullen nu beter in staat zijn om met de nieuwe standaarden van het web om te gaan. Onderstaande tool, om te kijken of websites “mobile-friendly” zijn, laat duidelijk zien dat er nu meer content geladen wordt. In de voorgaande versie werd de content niet ingeladen.

Mobile-Friendly Test naar evergreen

Google hecht er veel waarde aan de pagina’s op internet zo nauwkeurig te verwerken. Door het aanpassen van de Googlebot moesten ze ook hun tools aanpassen. Hierdoor hebben de volgende tools een update gekregen:

  1. Google Search Console;
  2. Mobile-Friendly Test
  3. Rich Result Test;
  4. AMP Test.

Al met al kan de Googlebot nu veel beter websites crawlen omdat het overweg kan met (bijna) alle technieken die een developer gebruikt. Zal het leiden tot een mogelijke verbetering in de zoekresultaten? Dat is moeilijk te beantwoorden. Wij zijn alvast benieuwd welk effect dit gaat hebben op de toekomst van Googlebot. Voor nu moeten we de resultaten nog even afwachten.

 

The following two tabs change content below.

Jennerino Bleekman

Online Marketing Specialist bij Weddingdeco.nl
Ik ben een Online Marketing Specialist die niet stil kan zitten. Letterlijk. Daardoor ben ik altijd enthousiast om iedere dag iets nieuws te leren op het gebied van Online Marketing.

Laatste berichten van Jennerino Bleekman (toon alles)