Google PageSpeed Insights gebruikt nu ook data uit Lighthouse

Google heeft vorige week de tool Google PageSpeed Insights bijgewerkt. De nieuwe versie gebruikt nu ook data van de populaire open source tool Lighthouse. Het geheel ziet er een stuk mooier uit dan de vorige versie. En belangrijker nog; er is er ook meer data om mee te werken.

De release notes vermelden trouwens dat de “Google PageSpeed Insights API v5” gebruik maakt van de analysecapaciteiten van Lighthouse en daarnaast ook data gebruikt van het Chrome User Experience Report (CrUX). De vorige versies van de Google Pagespeed Insights API zullen binnen 6 maanden afgevoerd worden.

Hier is een screenshot van een Google Pagespeed Insights rapport zoals het er nu uitziet:

 

Omdat de veranderingen niet alleen in het uiterlijk zitten zijn ook de scores anders dan in de oude versie. Sommige van mijn websites zijn er flink op vooruit gegaan (en terecht), maar sommige anderen juist helemaal niet (eveneens terecht). Dus over het algemeen denk ik dat het een positieve verandering is.

Ik ben benieuwd wat jullie erover denken. Laat gerust een reactie achter via het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.