Google domeinnaam niet meer bepalend voor regionale zoekresultaten

Voorbeeld Google domeinnaam niet meer bepalend voor lokale zoekresultaten
Voorbeeld uit Google.be

Google heeft een paar dagen geleden aangekondigd dat vanaf nu de Google domeinnaam waarop je je bevindt geen factor meer is bij het bepalen welke regionale zoekresultaten je te zien krijgt.

In plaats daarvan gaan ze nu de gedetecteerde lokatie van het apparaat vanwaar de zoekopdracht wordt verzonden gebruiken.

In de praktijk betekent dit dat als je een zoekopdracht uitvoert in Google.be vanuit Nederland, je niet langer dezelfde resultaten te zien krijgt als de Belgen.

Je krijgt nu gewoon hetzelfde te zien als in Google.nl ook al zit je op de Google.be.

Andersom geldt hetzelfde: Als je een Nederlander bent die op vakantie is in België zal je daar dus lokale zoekresultaten te zien krijgen als je iets opzoekt, ook al zit je op Google.nl.

Als je dat niet wil dan kan je daar omheen werken door je instellingen te wijzigen:

Uitleg: Ga naar Google en klik onderaan op instellingen en kies in het submenu voor zoekinstellingen en scroll naar beneden. Daar zie je ergens de regio-instellingen en die kan je wijzigen.

Regio-instellingen wijzigen in Google

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

Eén reactie

  1. Een andere oplossing, vooral als je het tijdelijk anders wilt zien, is door in de URL van Google ?gl=be te zetten voor .be. En dus ?gl=uk voor UK et cetera.

Reacties zijn gesloten.