Eerste ‘niet veilig’ meldingen op HTTP-site verschenen

De eerste meldingen van niet-veilige webpagina’s in Google Chrome zijn inmiddels in Nederland verschenen. Vandaag, vrijdag 27 oktober 2017, kwam ik de melding op de login-pagina van een veilingsite tegen. Een dag eerder zag ik op Twitter al meldingen van de eerste vertoningen van ‘not secure’ tegen. Nu wordt deze ‘niet veilig’-melding dus ook in Nederland uitgerold.

Al sinds 2014 is duidelijk dat we niet onder HTTPS uit komen. Eerst kwam Google al met het nieuws dat HTTPS een rankingsignaal zou worden. De impact daarvan was miniem, maar het was wel duidelijk dat het gebruik van HTTPS onvermijdelijk zou worden. Toen volgde Mozilla met de mededeling dat bepaalde applicaties niet meer zouden draaien op websites zonder HTTPS.

Google zelf meldde in februari 2017 al dat websites op HTTP in Chrome steeds duidelijker als niet veilig zouden worden gemarkeerd. Te beginnen in oktober, wanneer eerst pagina’s waar privacygevoelige gegevens als niet veilig zouden worden gemarkeerd. En dat moment is nu dus gekomen.

Inlogpagina gemarkeerd als niet veilig in Google Chrome vanwege ontbreken HTTPS

Kort geleden werd al duidelijk dat HTTPS ook echt noodzakelijk is. Wanneer je nu nog op HTTP draait, is het dus echt noodzaak om dat zo snel mogelijk over te zetten naar HTTPS. Alles voor de veiligheid van de gegevens van jouw websitebezoeker.

The following two tabs change content below.
Avatar
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.
Avatar

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)