‘Afbeelding bekijken’-knop verwijderd uit Google Images

Uit Google Images is vandaag de ‘Afbeelding bekijken’-knop weggehaald. De optie om direct een afbeelding op volledig formaat te bekijken is verwijderd naar aanleiding van een nieuwe samenwerking met Getty Images.

Eerder deze week heeft Google een overeenkomst met stockfotografie leverancier Getty Images gesloten om haar afbeelding te gebruiken in Google Images. Als gevolg hiervan was de disclaimer over auteursrecht al prominenter in beeld gebracht.

Nu is ook de ‘Afbeelding bekijken’-knop verwijderd met de intentie om het stelen van auteursrecht beschermde afbeelding te voorkomen. Dit lijkt meer symbolisch dan oprecht bedoeld om gebruikers te stoppen omdat de optie om via rechtermuisknop de afbeelding te bekijken nog bestaat. Tevens is de knop ‘Zoeken op afbeelding’ weggehaald maar deze functie blijft beschikbaar via de Images homepagina.

Gebruikers direct naar de pagina sturen in plaats van de afbeelding zou volgens Google beter zijn voor eindgebruikers, publishers en copyright houders. Hier trekt ik mijn twijfels bij maar websites kunnen wel meer verkeer uit Google Images verwachten terwijl gebruikers wennen aan het klikken op rechtermuisknop -> afbeelding bekijken.

The following two tabs change content below.
Liefhebber van mooie grafiekjes en technische oplossingen. Webmaster bij internetbureau K&M Online met een voorliefde voor technische SEO, content marketing en e-commerce.