Wat is een Google Core Algoritme Update eigenlijk?

Het Core Algoritme van Google noemt men sinds 2013 Google Hummingbird. Google Hummingbird kijkt vooral naar menselijk taalgebruik, synoniemen en gebruikersintentie. Het kan de context waarin een woord gebruikt wordt beoordelen om er achter te komen wat de gebruiker nu eigenlijk zoekt.

Google Hummingbird

Google Hummingbird bepaald grotendeels of je website hoog rankt in Google of niet. De rest van de algoritmes zijn enkel aanvullingen op dit hoofdsysteem om het zo te zeggen. Daarom noemt men dit algoritme natuurlijk ook het Google Core Algoritme.

Maar het is eigenlijk ingewikkelder want het zogenaamde Google Core Algoritme bestaat in de realiteit uit meerdere algoritmes. Centraal staan de semantische functies waar Hummingbird bekend om is maar ook Google Penguin en Panda maken bijvoorbeeld deel uit van het core algoritme.

Daarnaast maakt het Google Core Algoritme ook nog gebruik van een aantal aanvullende tools en algoritmes die er compleet los van draaien. Die maken dus nog geen deel uit van het Core Algoritme.

In de praktijk wilt “deel uitmaken van het Google Core Algoritme” dus vooral zeggen dat iets in real-time meedraait met het core algoritme (geen periodieke updates). Dat is het enige verschil wat wij als SEO’ers merken. De rest gebeurt immers allemaal achter de schermen.

Een Google Core Algoritme Update is dus simpelweg een aanpassing in het “hoofdsysteem” van Google. Daarom is het ook een erg brede term, het kan eigenlijk vanalles zijn. Verwarrend verhaal? Tja, het mocht van mij ook makkelijker.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.