Vanaf nu is één review al genoeg om review-sterren in Google Maps te zien

Interessant nieuws voor Google mijn bedrijf gebruikers. Sinds begin Februari hoef je nog maar één review te hebben om je review-sterren in de local pack van Google Maps te zien. Voor die tijd moest je minstens 5 reviews hebben om dit te bereiken.

Google Maps Review SterrenOp 3 Februari schreef getfivestars.com er al iets over. Zij schreven origineel dat je nu minstens 3 sterren moet hebben.

Later werd dat gecorrigeerd naar 2 sterren. Dat is ook wat ik origineel had staan in dit artikel.

Maar ik heb het zonet moeten aanpassen, want 1 review blijkt nu al genoeg te zijn! Dank aan Nathan Veenstra voor de correcties. Dit geldt trouwens zowel voor de local pack als voor het local knowledge panel (rechts van de zoekresultaten).

Bedrijven met 1 tot 4 reviews zullen dus vanaf nu harder opvallen in de lokale zoekresultaten. Dat is enkel voordelig voor bedrijven met weinig reviews.

Maar voor bedrijven die al genoeg reviews hadden is de update eigenlijk nadelig. Want nu zullen zij er dus juist minder uitspringen dan voorheen.

Hieronder in de screenshot zie je bijvoorbeeld de resultaten wanneer je Biowinkel Haarlem intypt op Google.nl. De Ekoplaza staat nog steeds bovenaan met 4 sterren 25 reviews. Maar De Groene Juffers – de winkel waar mijn vrouw werkt – valt nu veel harder op en kan pronken met maar liefst 5 sterren. Helaas Pindakaas Ekoplaza..

Screenshot via Google.nl:

Vanaf nu zijn 2 reviews genoeg om review sterren in Google Maps te zien

Zijn de review-sterren bij jouw bedrijf nu ook te zien of toch niet? Reageer gerust via het reactieformulier onderaan deze pagina. Ik hoor graag meer over jouw ervaringen. Alle informatie is welkom.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.