UK Insolvency Service sluit bedrijf dat zich voordeed als Google

De UK Insolvency Service sloot vorige week een SEO bedrijf uit Manchester dat deed zich voordeed als Google óf klanten vertelde dat het aan Google gelinkt was.

Onbetrouwbare SEO Bedrijven

Het bedrijf – dat de naam Movette LTD droeg  – gebruikte volgens het agentschap misleidende technieken om klanten aan te rekenen voor het gebruik Google Mijn Bedrijf (de gratis dienst van Google om je bedrijf op Google Maps te zetten).

Ze rekenden klanten tussen de 200 en 250 pond per jaar aan om hun vermelding op Google Maps te beheren.

Daarnaast maakten ze mensen ook wijs dat het niet betalen van de rekening bestraft zou worden met de verwijdering van je vermelding. Het bedrijf was nog geen 3 jaar oud toen het zich tegenover de rechter moest komen verantwoorden. Het had al minsten 500,000 pond verdiend aan de SCAM voordat de Insolvency Service er een einde aan maakte.

De UK Insolvency Service had  een onderzoek ingesteld naar Movette LTD  omdat ze op korte tijd enorm veel klachten hadden ontvangen over het bedrijf in kwestie. Veel klanten hadden hun klachten ook online gedeeld.

Verder wist de Insolvency Service ook te vertellen dat dit geval verdacht veel lijkt op een zaak uit 2015 toen een bedrijf met de naam “Online Platform Management Consultants Ltd” gesloten werd wegens gelijkaardige overtredingen. En dit bedrijf werd (niet) toevallig ook gerund vanaf hetzelfde adres in Manchester.

Ook in Nederland en België komen dit soort praktijken helaas nog altijd voor. Daarom is het dus erg belangrijk dat consumenten en professionals dit soort zaken melden bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Dat kan je doen via consuwijzer.nl, het overheidsloket van het ACM. In België kan je met dit soort klanten terecht bij de FOD Economie (Federale Overheidsdienst Economie).

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.