2 nieuwe video-features in Google Search Console

Begin oktober heeft Google twee nieuwe features aan Search Console toegevoegd waarmee je de resultaten van je video’s nog beter kunt analyseren. Aangezien video’s niet meer weg zijn te denken uit de onlinewereld, wordt deze aanvulling positief onthaald door online marketeers.

Structured data-rapporten

Door middel van structured data kan extra informatie omtrent een video worden gepresenteerd. Wanneer Google de data weergeeft in een rich snippet, worden er extra data zichtbaar zoals de datum van upload, de duur van de video en een preview. Dit helpt om een beter beeld te krijgen van wat er in de video te zien is.

Eén van de nieuwe features is het ‘video’s’-rapport. In dit rapport worden eventuele fouten en waarschuwingen van de structured data voor video’s weergeven. Na aanpassingen kun je een aanvraag doen om een pagina opnieuw te crawlen, net zoals dat bij reguliere pagina’s beschikbaar is. Het videorapport is enkel zichtbaar wanneer jouw website gebruikt maakt van de structured data-optie en de betreffende pagina’s succesvol gecrawld zijn door de Googlebot video of normale Googlebot.

Verbeterde prestatierapporten voor video’s

Al eerder waren de data van video’s uit de video-zoekopdrachten zichtbaar in de prestatierapporten. In deze update zijn daar data van web-zoekopdrachten aan toegevoegd. Ook de data uit de ontdek-functie zijn nu zichtbaar. Je krijgt daardoor een beter beeld van de prestaties van een video. Er zit echter wel een haakje aan deze feature: Google toont de data enkel wanneer je VideoObject structured data gebruikt of wanneer zij zelf een video op de pagina hebben ontdekt. Het kan dus voorkomen dat de data (nog) niet bij iedereen zichtbaar zijn.

Al met al een mooie aanvulling voor marketeers die veel gebruik maken van video’s en benieuwd zijn naar de resultaten in de zoekmachine van Google.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Jonathan Tikovsky (toon alles)