Time To First Byte is geen Google Rankingfactor

John Mueller van Google liet een tijdje geleden via Twitter weten dat de Time To First Byte van een website geen directe rankingfactor is. De Time To First Byte (TTFB)  is de tijd dat je server er over doet om de eerste byte met informatie van een site die je bezoekt te ontvangen.  Je kan deze meting natuurlijk wel goed gebruiken tijdens het optimaliseren van je website, maar je moet je er dus niet blind op staren volgens John.

Hier heb je zijn Tweet:

Over het algemeen streven SEO’ers naar een TTFB lager dan 200 milliseconden omdat dat het getal is wat Google Pagespeed Insights hanteert tijdens het testen van je site. Veel mensen denken daardoor zelfs dat dit letterlijk een ranking factor is. Maar dat is dus niet zo! Google Pagespeed Insights is maar een tool en tools mag je niet letterlijk nemen.

Waar het om gaat is de gebruikerservaring van je bezoeker zoals ik vorige week al schreef in het artikel: Google over paginasnelheid: Meet de tijd tot de bezoeker je pagina kan gebruiken

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.