Page experience ranking vanaf februari 2022 naar desktop

Google rolt vanaf februari 2022 page experience ranking uit naar desktop. Hiermee zullen de Core Web Vitals ook invloed hebben op de zoekresultaten van de desktopversie van je website. Voor veel websites zal dit  daarmee totaal geen invloed hebben.

Page experience ranking of Page Experience Update?

Laten we beginnen met een stuk verwarring: Google noemt het zelf ‘page experience ranking‘ en heeft het dus niet over een update. Echter, als het gaat om de uitrol eerder dit jaar, hebben ze het wel weer over de ‘Page Experience Update‘. En wat is het verschil eigenlijk? Het uitrollen van deze signalen heeft effect op, en is onderdeel van Googles algoritme. Laten we concluderen dat de twee termen inwisselbaar zijn en dat het uiteindelijk draait om wat het doel is: gebruiksvriendelijkere websites voor iedereen.

Core Web Vitals naar desktop vanaf februari 2022

Op 4 november 2021 kondigde Google aan dat page experience ranking vanaf februari 2022 wordt uitgerold voor desktop. Let wel: dit heeft niets te maken met zoekresultaten op desktop, maar puur met het voldoen aan de eisen voor de Core Web Vitals op de desktopversie van een website. En dat levert voor het leeuwendeel van de websites geen problemen op.

Geen problemen voor jou

Grote kans dat ook jij geen problemen ondervindt van deze uitrol. Deze uitrol geldt namelijk voor websites met echt aparte versies van hun webpagina’s voor desktop en mobiel. De meeste websites zijn inmiddels wel responsive gebouwd, waarbij er dus geen aparte pagina’s voor mobiel en desktop zijn. En met de mobile first indexing worden daarbij ook nog eens de mobiele pagina’s als basis voor de indexering genomen. En daarvoor is de page experience update in augustus 2021 al afgerond.

 

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *