Mobile-first index zal effect hebben op het linkprofiel van websites

Een kleine update over de mobile-first index die als het goed is in 2018 geïntroduceerd wordt. Intussen is bekend geworden dat deze wijziging wel degelijk effect zal gaan hebben op het backlinkprofiel van websites.  Dit maak ik op uit het antwoord van John Mueller naar aanleiding van een vraag van Everett Sizemore over de mobile-first index op twitter:

John Mueller van Google geeft hier toe dat dit enigszins invloed zal hebben, maar geen grote invloed. Persoonlijk denk ik er anders over. Als je een aparte mobiele site hebt zal dit zeker grote invloed hebben op je positie in Google. Tenminste, dat denk ik.. Wat denken jullie? Ik hoor het graag via het reactieformulier onderaan deze pagina.

Update 15 Juni 2017

Er is intussen meer info beschikbaar over dit onderwerp in het artikel: Mobile-First Index zal mogelijk gebruik maken van Desktop Signalen

Weet je nog niet wat de Google mobile-first index is?

Als je nog niets weet over de mobile-first index is het onderhand wel eens tijd dat je er even naar gaat kijken Deze update noemt men niet voor niets de meest ingrijpende wijziging bij Google in 10 jaar. Je  leest er meer over in het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index?

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.