Nog meer mogelijkheden met Google Lens

Google Lens draait alweer een paar jaar mee sinds de lancering op Google I/O 2017, het jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google. Google I/O 2019 bracht dan ook een aantal nieuwe ontwikkelingen voor de Google Lens mee.

Highlighten van wat er populair is op de menukaart

In samenwerking met Google Maps is het mogelijk om een bepaald gerecht op de menukaart te bekijken. Je krijgt foto’s en reviews te zien nadat je een gerecht heb aangeklikt. Zo wordt het nog gemakkelijker om dé optimale keuze te maken bij een voor jou onbekend restaurant.

Het hardop voorlezen van tekst

Een andere aankondiging op Google I/O 2019 was dat Google Lens het mogelijk maakt om een stuk tekst hardop voor te lezen aan mensen die problemen hebben met het lezen ervan. Deze nieuwe functionaliteit wordt eerst in Google Go uitgerold. Google geeft aan dat het ergens deze maand mogelijk moet zijn om deze functionaliteit te gaan gebruiken.

Check de korte video via de onderstaande link over de werking van het voorlezen van tekst met behulp van Google Lens.

Google Lens is verder heel handig als je bij een plek bent waar je de taal niet van kent. Google Lens zal (in meer dan 100 talen!) automatisch een taal detecteren en met een overlay de vertaling over de originele woorden plaatsen.

Welk dier is dat?

Heb je een insect in huis waarvan je wilt weten wat het is? Gebruik Google Lens om te ontdekken wat het is. Maak een foto met Google Lens of upload een foto die je al hebt gemaakt.

Google Lens vertelde dat dit een Geel Soldaatje of een Veranderlijke Boktor is.

Je hebt geen bioloog of encyclopedie meer nodig om te weten welk dier of voorwerp iets is.

Nu ook op iOS

Sinds juni 2019 is Google Lens ook beschikbaar in iOS. Op het moment van schrijven trouwens wel alleen in de Google app, nog niet in een mobiele browser.

Maak jij al gebruik van Google Lens? Heb jij er leuke ontdekkingen mee gedaan?

The following two tabs change content below.

Nick Brendel

SEO-specialist in spé
Dagelijks met SEO aan de haal. Verslaafd aan het verbreden van mijn kennis op dit gebied. En op SEOnieuws.com als auteur actief om het laatste SEO nieuws, tips & tricks met jou te delen.