LinkedIn neemt Oribi analytics over

En weer een overname: LinkedIn neemt het analytics-platform Oribi over. Net als veel eerdere overnames is de overnemende partij nogal anders dan de partij die wordt overgenomen. Toch is het ook weer niet heel verrassend dat LinkedIn juist nu Oribi overneemt.

Niet een standaard analytics-tool

Laten we beginnen met Oribi, dat lang niet iedereen zal kennen. Dat is ook niet zo gek, omdat het bepaald geen goedkope software is. Je betaalt honderden euro’s per maand om Oribi te gebruiken. Het is dan ook geen standaard analytics-tool, Oribi hoef je namelijk zelf niet in te richten om je conversies te meten, de tool geeft helemaal zelf aan wat er werkt voor een website. Eigenlijk is het daarmee dan ook een echte analytics-tool, omdat het ook echt analyseert, terwijl de meeste andere tools je vooral data geven die je zelf moet analyseren.

Waarom neemt LinkedIn juist Oribi over?

Je zou kunnen stellen dat LinkedIn een sociaal medium is en je daarom afvragen waarom juist zij Oribi overnemen. Zelf geven ze aan dat ze Oribi willen integreren in hun platform, en hun klanten zo makkelijker websiteconversies kunnen meten. De technologie van Oribi wordt dan ook geïntegreerd in LinkedIn, geven ze aan. Deze overname is in ieder geval een stap van LinkedIn om meer te zijn dan een zakelijk netwerkplatform en waarmee ze duidelijk meer willen bieden aan hun klanten.

En laten we wel wezen: stilstand is achteruitgang en bedrijven die zich niet ontwikkelen en alleen bij hun kernactiviteiten blijven, lopen het risico uiteindelijk uit de tijd te raken en irrelevant te worden. Een overname als deze maakt LinkedIn sterker als bedrijf en minder afhankelijk van alleen het sociale netwerk dat ze zijn.

En verder weer afwachten

Verder is het natuurlijk gewoon weer afwachten wat er gebeurt na deze overname. Gaat er wat veranderen aan de tool zelf, verandert de prijsstelling of verdwijnt Oribi als zelfstandige tool? Wie het weet mag het zeggen.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.