Korte naam & URL Google Mijn Bedrijf niet meer mogelijk

Google heeft er een handje van om dingen waar we aan gewend zijn de nek om te draaien. Zo zijn we Google Go links (ook bekend als Google short links) kwijtgeraakt en bestaat Google+ niet meer. Niet iedereen is er altijd rouwig om als zo’n product of dienst verdwijnt, toch zijn er vaak mensen die eraan gehecht zijn of zelfs fanatiek gebruiker zijn en niet zonder kunnen. En soms zijn het gewoon heel handige dingen, zoals een korte naam en URL voor je Google Mijn Bedrijf. En ook die heeft Google inmiddels de nek omgedraaid.

Korte naam & URL met g.page

Misschien is het volledig nieuw voor je, maar het was verrekte handig: in je Google Mijn Bedrijf een korte naam meegeven aan je bedrijf en daar een korte URL van krijgen. Voor SEOnieuws zou dat bijvoorbeeld https://g.page/SEOnieuws kunnen zijn en we zouden https://g.page/SEOnieuws/review/ kunnen delen om zo reviews te verzamelen.

Na 2 jaar afgeserveerd

In juni 2019 werd deze korte naam & URL-optie geïntroduceerd in Google Mijn Bedrijf en precies 2 jaar later wordt deze handige functie alweer afgeserveerd. Nu kun je nog wel een korte link voor reviews delen, maar die ziet er toch minder mooi uit.

Gebruikte jij de korte link of wist je niet van het bestaan? Wat vind jij van het besluit om al na 2 jaar de stekker eruit te trekken en deze handige functie te verwijderen?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)